Lengvai paruošiami gardėsiai Velykoms

Publikuota: 2017-04-13
Virtuvės meistras  Vytautas Samavičius. Algimanto Kalvaičio nuotr.
Virtuvės meistras Vytautas Samavičius. Algimanto Kalvaičio nuotr.
 

VŽ „Savaitgalis“ Velykų stalui pateikia kelis lengvai ir greitai paruošiamus skanėstus Velykų stalui, išgirstus iš savo pašnekovų, žinomų Lietuvos virtuvės meistrų.

Triušiena su garstyčiom

Vytautas Samavičius, Klaipėdos restoranų „Momo Grill“ ir „Monai“ virtuvės meistras, VŽ rekomenduoja išsitroškinti triušienos su garstyčiomis.

Virtuvės meistras pateikia receptą: triušio mėsą supjaustome nedideliais (apie 60 g) gabaliukais, apkepame alyvuogių aliejuje. Įkrečiame šaukštą garstyčių, šliūkštelime baltojo vyno, šiam nugaravus pilame vištienos sultinio. Tada apie valandą troškiname ant nedidelės ugnies. Į pabaigą pilame grietinėlės, gardiname druska, pipirais, čiobreliais.

„Garnyrui norėtųsi šviežių daržovių salotų, – susimąsto p. Samavičius. – Pavyzdžiui, su ridikėliais – jų jau yra. Garnyrui tiktų ir keptos morkos. O prie jų – kaip kam patinka: ryžių ar orkaitėje keptų bulvių.“

Troškinant triušieną, vietoje garstyčių galima naudoti morkų sultis. Prie patiekalo tiktų baltasis vynas ar beržų sula, tik ne koks kisielius, pataria virtuvės meistras.

Velykinis desertas

Desertui p. Samavičius pasiūlytų morkų ledų ar morkų drebučių su natūraliu jogurtu. Anot jo, šių lengva pasigaminti namie, o desertas yra skanus, sveikas ir lengvas.

Taigi, 1 l drebučių reikės: 700 ml morkų sulčių, 300 ml apelsinų sulčių, 20 g želatinos ir pagal skonį cukraus, padažui – natūralaus jogurto.

Želatiną reikėtų išbrinkinti morkų sultyse. Tada truputį pašildyti, kad ištirptų, ir sumaišyti su tokios pat temperatūros morkų ir apelsinų sultimis. Šildyti, kol ištirps cukrus. Tada vėsinti, kol sustings, supjaustyti ir užpilti natūraliu jogurtu. Norint, jogurtą galima pasaldinti. Paprasčiausia cukrumi, bet tinka ir medus, tik jis turi būti skystas, o jogurtas – kambario temperatūros.

Puošti desertą galima saldžiomis morkomis. Plonais griežinėliais supjaustyti (geriausia pjaustytuve ar tarka), išspausti šiek tiek apelsinų sulčių, tada sumaišyti su cukrumi ir dėti ant drebučių.

Velykų pascha

Honorata Lyndo, Vilniaus „Neringos“ restorano virtuvės meistrė, siūlo tradicinės Velykų paschos receptą. Paruoštą produktą šaldytuve reikia laikyti 12 val., taigi – dar nevėlu jį pasigaminti.

Jai reikės: 75 g riebios varškės, 5 kiaušinių trynių, 20 g abrikosų (apelsinų) džemo, 15 g sviesto, 10 g džiovintų abrikosų, 15 g kapotų pistacijų, 25 g cukraus, šaukštelio vanilinio cukraus, 1/4 citrinos žievelės.

Džiovintus abrikosus reikėtų nuplauti ir smulkiai sukapoti, varškę pertrinti. Tada pašildyti abrikosų džemą ir sumaišyti su varške. Sviestą sumaišyti su vaniliniu cukrumi ir, nuolat maišant, sudėti kiaušinių trynius ir varškę. Gerai išmaišius, suberti smulkintus abrikosus, smulkintą citrinos žievelę ir išmaišyti.

Paschą įdėti į indą, uždengti plėvele, prislėgti ir pastatyti į šaldytuvą 12 valandų.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 

Verslo žinių pasiūlymai

Smalsiems, protingiems, norintiems suprasti

Smalsiems, protingiems, norintiems suprasti

Tiems, kurie niekada nenustoja mokytis

Pažintinis žurnalas

Pažintinis žurnalas

Tiems, kas brangina savo laisvalaikį ir domisi rytojumi

Nepamirštamos kelionės laiku

Nepamirštamos kelionės laiku

Kas mėnesį laukia nauji įspūdžiai ir netikėti atradimai

NEMOKAMI specializuoti savaitraščiai

NEMOKAMI specializuoti savaitraščiai

Nepraleiskite savo srities naujienų

Siekdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“), kuriuos galite bet kada atšaukti.
Sutinku Plačiau