Paskelbti geriausi pasaulio restoranai

Publikuota: 2017-04-06
Virtuvės šefas Danielis Hummas 2017 m. geriausio restorano „Eleven Madison Park“ (Niujorkas) virtuvėje. „Reuters“ nuotr.
Virtuvės šefas Danielis Hummas 2017 m. geriausio restorano „Eleven Madison Park“ (Niujorkas) virtuvėje. „Reuters“ nuotr.

Balandžio 5 d. paskelbtame kasmetiniame geriausių pasaulio restoranų sąraše (The World‘s 50 Best Restaurants 2017) triumfuoja Niujorko „Eleven Madison Park“, po 13 metų pertraukos į pačią sąrašo viršūnę patekęs Amerikos restoranas.

Niujorko „Eleven Madison Park“ virtuvės šefas ir bendraturtis Danielis Hummas, išpažįstantis moderniąją šiuolaikinę virtuvę, iš sąrašo viršūnės išstūmė „seną gerą“ itališką restoraną „ Osteria Francescana“, vadovaujamą italų šefo Massimo Botturos. Šis, savo ruožtu, iš antros į trečią vietą nuleido Katalonijoje (vis dar Ispanija) veikiantį „El Celler de Can Roca“ restoraną, kuriam vadovauja broliai Rocos. Beje, festivalio „Kino pavasario“ filmas „Turkiškai“, pasakojantis apie brolių Roca kulinarines patirtis Turkijoje, iki balandžio 20 d. rodomas kino teatruose.

Grįžkime prie 50-ies geriausių pasaulio restoranų sąrašo, kuris kasmet sudaromas įtakingo britų žurnalo profesionalams „Restaurant Magazine“ iniciatyva.

Trečiadienį jis buvo paskelbtas Melburne, Karališkajame parodų centre.

Tęsinys – po grafiku.

infogr.am::laisvalaikis_20_geriausiu_pasaulio_restoranu

Pasak naujienų agentūros „Bloomberg“, šiemet rinkėjų komisiją sudarė per 1.000 virtuvės šefų, maisto žurnalistų ir kitų ekspertų iš 26 geografinių regionų.

Į pergalę – nuosekliai

Tris „Michelin“ žvaigždutes turinčio „Eleven Madison Park“ sėkmė nebuvo netikėta: kelinti metai paeiliui jis buvo iš tų sąrašo restoranų, kurie nesileidžia, o kyla. 2016 m. trečią „The World‘s 50 Best Restaurants“ vietą užėmęs restoranas buvo paskelbtas ir geriausiu Šiaurės Amerikoje. Jam vadovauja Danny Meyeris, o virtuvėje nuo 2006 m. triūsia meistras Danielis Hummas. Prancūzų kulinarijos tradicijomis grįsta jo virtuvė tiesia tiltus tarp klasikinės virtuvės ir moderniausių jos išraiškų.

„Net pačiose drąsiausiose svajonėse negalėjau pasvajoti, jog atsidursime šioje sąrašo pozicijoje, – p. Hummą cituoja naujienų agentūra „Bloomberg“. – Virtuvė man davė viską. Mečiau mokyklą 14-os ir ėmiausi dalykų, kuriais tuo metu niekas netikėjo. Viskas, ko aš išmokau, yra iš maisto ir per maistą: tai kalbos ir kultūros“.

„Paskui savo mūzą jis seka įvairiausiomis kryptimis, viena jų – pirštus apsilaižyti verčiantis kiaulienos patiekalų meniu. Laisvesnės aplinkos ir triukšmingesnis nei kiti tokio kalibro restoranai „Eleven Madison“ puikiai tinka norintiems skaniai pavalgyti. Jis ir pigesnis nei, pavyzdžiui, „Daniel“ ar „Le Bernardin“. Tai – geriausias restoranas, kuriam vadovauja Danny Meyeris, o tai jau reiškia daug“, – vertina www.nytimes.com.

2012 m. šis restoranas sąraše užėmė 10 vietą, 2013 m. – penktąją.

Šlovė tarnauja verslui

Nuo 2002 m. skelbiamas pasaulio geriausiųjų sąrašas verslui turi neabejotiną reikšmę. Ir labai didelę. Antai, kai Kopenhagos restoranas „Noma“, vadovaujamas Rene Redzepi, 2010 m. pirmą sykį iškopė į geriausiųjų sąrašo viršūnę, kitą dieną vietas į jį internetu bandė užsisakyti per 100.000 žmonių. Ar reikia sakyti, kad sistema „nulūžo“?

Po „El Celler de Can Roca’s“ pergalės 2013 m. jų svetainė sulaukė 12 mln. lankytojų, o restoranas pasamdė tris žmones, tvarkančius tik išankstines rezervacijas.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
20 veiklos metų itališkos kavos gėrimo kultūros puoselėjimui Rėmėjo turinys

Kai prieš 20 metų bendrovė „Amoka“ Lietuvą supažindino su „Lavazza“ kava, buvo sunku įsivaizduoti, kad tai ne...

Laisvalaikis
2017.12.13
Už „Kempinski“ durų – rafinuotos elegancijos pasaulis Rėmėjo turinys 4

Raudonas kilimas pasitinka jau prie spindinčių dvivėrių lauko durų, kurios, vos man priartėjus, elegantiškai...

Laisvalaikis
2017.12.12
Alkoholinių gėrimų poveikis susijęs ir su jų rūšimi

Piktnaudžiavimo alkoholiu poveikis emocijoms priklauso ne tik nuo charakterio, bet ir nuo gėrimų rūšies, rašo...

Laisvalaikis
2017.12.11
Verslas imasi skleisti saikingo alkoholio vartojimo kultūrą 3

Liko mažiau nei mėnuo, kai Lietuvos piliečių gyvenimą pradės reguliuoti nauja Alkoholio kontrolės įstatymo...

Laisvalaikis
2017.12.08
Prekybos centruose veikiančių restoranų sėkmės modelis: ekspertų įžvalgos Premium 4

Maisto, gėrimų ir restoranų sektorius turėtų užimti apie 15% prekybos centro ploto, o restoranų perkėlimas į...

,,Nespresso“- kaip pašaipi žmona sukėlė revoliuciją kavos rinkoje Rėmėjo turinys 3

Kai kuriems žmonėms yra lemta tapti išradėjais, kad ir kokį išsilavinimą jie beturėtų, ar kokį darbą...

„Absolut Vodka“ – švediškos autentikos ir modernaus meno dermė Rėmėjo turinys 2

Prekių ženklas „Absolut Vodka“ yra puikus pavyzdys, kaip paprasta idėja gali atnešti neįtikėtiną sėkmę ir...

Laisvalaikis
2017.12.05
Populiarūs mitai apie maisto produktus

Kasdien susiduriame su įvairiais mitais, kurie tarsi diktuoja gyvenimo taisykles, gausybė jų egzistuoja ir...

Laisvalaikis
2017.12.03
Jums alaus iš viskio statinės? 2

Gruodžio 1, 2 d. Vilniuje, menų fabrike „Loftas“, vyksta craft alaus festivalis. Šaunusis kareivis Šveikas...

Laisvalaikis
2017.12.01
Skandinavų „White Guide“ išrikiavo geriausius Lietuvos restoranus 2

Lapkričio 29-osios vakarą Taline buvo paskelbti geriausi Baltijos šalių restoranai, įtraukti į prestižiniu...

Laisvalaikis
2017.11.30
COMPASS II: išpilstytas ilgiausiai brandintas alus „Švyturio“ istorijoje Rėmėjo turinys 1

Dar niekada „Švyturio“ aludariai taip ilgai nepuoselėjo ir nebrandino alaus. Sodrus ir išbaigtas, juodojo...

Laisvalaikis
2017.11.29

Verslo žinių pasiūlymai

NEMOKAMI specializuoti savaitraščiai

NEMOKAMI specializuoti savaitraščiai

Nepraleiskite savo srities naujienų

„Verslo žinių“ akademija

„Verslo žinių“ akademija

Išsamūs praktiniai mokymai ne didesnėse nei 14 dalyvių grupėse

Pažintinis žurnalas

Pažintinis žurnalas

Tiems, kas brangina savo laisvalaikį ir domisi rytojumi

Nepamirštamos kelionės laiku

Nepamirštamos kelionės laiku

Kas mėnesį laukia nauji įspūdžiai ir netikėti atradimai

Siekdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“), kuriuos galite bet kada atšaukti.
Sutinku Plačiau