Kviečia aplankyti Vilniaus restoranus: kulinarijos safaris

Publikuota: 2017-03-05
„Vilnius Gastro“ dalyvausiančių restoranų meistrai ir atstovai. Rengėjų nuotr.
„Vilnius Gastro“ dalyvausiančių restoranų meistrai ir atstovai. Rengėjų nuotr.

Kovo 16 d., ketvirtadienį, vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami dalyvauti vadinamajame kulinarijos safaryje „Vilnius Gastro 2017“. Pasirinkus vieną iš trijų maršrutų – geltoną, žalią arba raudoną – ir, nusipirkus bilietą už 26,50 Eur, septyniuose skirtinguose restoranuose bus galima paragauti specialiai renginiui paruoštų patiekalų.

Šių metų „Vilnius Gastro 2017“ dalyvauja 21 sostinės restoranas. Jennifer Avci, renginio sumanytoja ir organizacijos „Sustainable Vilnius“ vadovė, įsitikinusi, kad toks kulinarinis renginys yra puiki galimybė susipažinti su restoranais, jų aplinka ir, žinoma, pasimėgauti maistu.

„Ko gero, daugelis mūsų yra patyrę jausmą, kai einant pro restoraną lyg ir norėtųsi į jį užsukti, bet trūksta laiko arba ryžto, nes tiesiog nežinai, ko tikėtis. „Vilnius Gastro“ yra proga užsukti į septynis skirtingus restoranus, apsidairyti, įvertinti aplinką, susipažinti su virtuvių šefais ir paskanauti jų paruoštų patiekalų. Į šį nuotykį labai rekomenduoju leistis su artimaisiais ar smagia draugų kompanija“, – sako p. Avci.

Anot jos, renginio tikslas – supažindinti lankytojus su skirtingais restoranais, o sykiu skleisti ekologijos, socialinio atsakingumo idėjas: restoranai maisto gamybai raginami naudoti vietos produktus, o dalyviai iš vienos vietos į kitą keliauti pėsčiomis. Kaip ir pernai visi, nusipirkę bilietus, prisidės prie Maltos ordino, kuris teikia pagalbą vargstantiems, socialinių iniciatyvų.

Renginys mobilėja

„Vilnius Gastro“ rengiamas antrus metus. Šių metų naujovė yra ta, kad techninė jo dalis maksimaliai perkeliama į e. erdves: renginio dalyviai kviečiami naudotis mobiliąja programėle, kurioje bus suprogramuoti specialūs kodai. Aplankytuose restoranuose jie bus skenuojami, o lankytojai galės čia pat įvertinti restoraną – jo aplinką ir patiektą maistą. Neturintieji išmaniųjų telefonų bilietus galės išsispausdinti.

Programėlėje bus galima rasti ir pasirinkto maršruto žemėlapį. Kulinarinės kelionės pasirinktu maršrutu tęsis nuo 16 iki 23 valandos. Kokia tvarka lankyti pasirinktus restoranus ir kiek juose užtrukti, spręs patys dalyviai. Kiekviename maršrute bus ir po barą, kurio šeimininkai pavaišins gėrimu.

nuotrauka::1left

„Kulinariją šiemet deriname su technologijomis. Dalyviai galės įvertinti restoranus tiesiai „iš įvykio vietos“, o po renginio į savo mobiliuosius telefonus gauti grįžtamąjį ryšį. Kiekvienas, kuris naudosis elektroniniais bilietais ir vertinimo sistema, galės matyti, kurie restoranai „Vilnius Gastro“ dalyvių buvo įvertinti geriausiai“, – pasakoja p. Avci. Ji atkreipia dėmesį, kad restoranai vaišins iš anksto numatytais patiekalais – gėrimai prie maisto ar kiti pasirinkimai iš valgiaraščio į bilieto kainą nėra įskaičiuoti.

Po kovo 5 d. bilietai brangs.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 

Verslo žinių pasiūlymai

Smalsiems, protingiems, norintiems suprasti

Smalsiems, protingiems, norintiems suprasti

Tiems, kurie niekada nenustoja mokytis

Pažintinis žurnalas

Pažintinis žurnalas

Tiems, kas brangina savo laisvalaikį ir domisi rytojumi

Nepamirštamos kelionės laiku

Nepamirštamos kelionės laiku

Kas mėnesį laukia nauji įspūdžiai ir netikėti atradimai

NEMOKAMI specializuoti savaitraščiai

NEMOKAMI specializuoti savaitraščiai

Nepraleiskite savo srities naujienų

Siekdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“), kuriuos galite bet kada atšaukti.
Sutinku Plačiau