Išrinktas geriausias Lietuvos virėjas

Publikuota: 2016-11-14
Konkurso „Geriausias Lietuvos virėjas 2016“ prizininkai: iš kairės Dalius Aleksiejevas (II vieta), Jevgenijus Volkovas (I vieta) ir Ignas Višinskas (III vieta). LRVVK nuotr.
Konkurso „Geriausias Lietuvos virėjas 2016“ prizininkai: iš kairės Dalius Aleksiejevas (II vieta), Jevgenijus Volkovas (I vieta) ir Ignas Višinskas (III vieta). LRVVK nuotr.
Autorius „Verslo žinios“

Savaitgalį sostinėje vykusios Baltijos maisto ir gėrimų parodos BAF metu išrinktas geriausias 2016-ųjų Lietuvos virėjas, juo tapo Jevgenijus Volkovas, restorano „Apvalaus stalo klubas“ virtuvės šefas.

Antrą vietą konkurse „Geriausias Lietuvos virėjas 2016“ iškovojo Dalius Aleksiejevas – restorano „Trinity“ šefas, trečiąją – Ignas Višinskas, restorano „Time“ virtuvės šefų komandos narys. Apie tai praneša Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija (LRVVK).

Dvigubas laimėjimas

„Tai buvo pirmas konkursas, kuriame dalyvavau individualiai kaip šefas – į jį važiavau ne laimėti, o išbandyti savo jėgas, todėl išgirdęs savo pavardę apstulbau“, – sako p. Jevgenijus Volkovas, kuriam be Geriausio Lietuvos virėjo titulo taip pat buvo įteiktas apdovanojimas už moderniausią desertą – kriaušės skonio ledus su kepintu šokoladu ir kriaušių–sūrio rutuliuku.

Kaip užkandį „Apvalaus stalo klubo“ virtuvei vadovaujantis šefas konkurso komisijai patiekė kobijos file su salierų putėsiais, juodojo česnako žiedinių kopūstų tyre ir kalendros puta. Pagrindiniam patiekalui, kurio privalomų produktų konkurso dalyviai iš anksto nežinojo ir gavo taip vadinamojoje juodojoje dėžėje, p. Jevgenijus gamino antieną su piure iš saldžios bulvės, juodųjų salierų ir slyvų padažu.

Iš viso konkurse „Geriausias Lietuvos virėjas 2016“ varžėsi 8 virtuvės šefai. Jų pasirodymą vertino tarptautinė komisija, kurią sudarė Pasaulinės šefų asociacijų draugijos (angl. World Association of Chefs’ Societies – WACS) teisėjai: Alexander Prokopovich, A kategorijos teisėjas, Rusijos kulinarijos asociacijos viceprezidentas, Svetlana Riškova, Latvijos šefų asociacijos prezidentė, Franciane Tartari, Švedijos šefų asociacijos atstovė , Malgorzata Weber, Lenkijos sertifikuota konditerijos meistrė, Kamil Lüehn Skibinski, kulinarijos ekspertas iš Austrijos ir Stanislav Kizenevič, LRVVKA tarybos narys, techninis teisėjas.

Kiti nugalėtojai

Pirmąsyk Lietuvos istorijoje organizuoto konkurso „Virėjo ir barmeno komanda 2016“ laimėtojomis tapo Astera Tenkutienė, vadovaujanti restorano „Imperial By California Gourmet“ virtuvei, ir Jurga Rapševičiūtė, dirbanti restorane „Merci“. Antroji konkurso vieta atiteko šefo Daliaus Aleksiejevo ir barmeno Algirdo Mulevičiaus komandai, trečioji – Osvaldo Mineikos ir Manto Čyžiaus duetui.

Talentų konkurso „Konditeriai, įkvėpti mados“ laimėtojos taurę iškovojo Jolanta Labul, dirbanti „Maxima LT“, aukso medaliu apdovanota tos pačios įmonės darbuotoja Stanislava Barysienė ir „Mažosios Ragainės“ konditerė Svetlana Michnovič. Remiantis WACS vertinimo kriterijais, svarbiausia šiame konkurse – technika ir darbo sudėtingumas.

„Jaunųjų  talentų“ konkurse (tortų kategorijoje) aukso medalį iškovojo Gintarė Čeplinskienė, Klaipėdos turizmo mokyklos mokinė.

O konkurso „Mokinių-virėjų komanda 2016“ – nugalėtojais tapo Simona Leonauskaitė ir Rokas Ragauskas, gaminę pagrindinį patiekalą su Dorado žuvimi bei desertą su kriauše ir ruduoju cukrumi.

„Geriausias mokinys-virėjas su specialiais ugdymosi poreikiais 2016“ nugalėtoja paskelbta Greta Jonaitytė, Kauno statybos ir paslaugų mokymo centro mokinė.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 

Verslo žinių pasiūlymai

Smalsiems, protingiems, norintiems suprasti

Smalsiems, protingiems, norintiems suprasti

Tiems, kurie niekada nenustoja mokytis

Pažintinis žurnalas

Pažintinis žurnalas

Tiems, kas brangina savo laisvalaikį ir domisi rytojumi

Nepamirštamos kelionės laiku

Nepamirštamos kelionės laiku

Kas mėnesį laukia nauji įspūdžiai ir netikėti atradimai

NEMOKAMI specializuoti savaitraščiai

NEMOKAMI specializuoti savaitraščiai

Nepraleiskite savo srities naujienų

Siekdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“), kuriuos galite bet kada atšaukti.
Sutinku Plačiau