Maistas ir gėrimai

Virtuvės šefas iš Italijos: kas yra sėkmingas restorano požymis

„Mano gyvenime yra dvi moterys – žmona ir kulinarija“, – sako virtuvės šefas Pasquale Palamaro. VŽ jis pasakoj...

Laisvalaikis
2016.12.26
Šventėms pasibaigus gyvenimas tęsiasi

Kalėdos ir Naujieji metai asocijuojasi ne tik su dovanomis, gerumu bei nauju gyvenimo etapu, tačiau ir su besa...

Laisvalaikis
2016.12.25
Paskutinės minutės pasiūlymas: geriausia Kalėdų žąsis 1

Jeigu dar nenusprendėte, kaip kepsite Kalėdų žąsį, VŽ siūlo savo pamėgtą ir išbandytą receptą, kuriuo kažkada ...

Laisvalaikis
2016.12.23
Kalėdinės anties receptas pagal Honoratą Lyndo 3

Virtuvės šefė Honorata Lyndo dalijasi geriausiu savo šventiniu receptu. Per Kalėdas ji siūlo išsikepti obuolia...

Laisvalaikis
2016.12.20
Apie garsiausią pasaulyje vyno aukcioną 1

Vyno aukcionai pasaulyje – seniai jokia naujiena. Tai pasaulinės vyno prekybos sistemos dalis, vyno kolekcinin...

Laisvalaikis
2016.12.11
Kalėdų stalas kitaip

Gražiausios metų šventės jau visai čia pat. Jų laukdama įmonė „IDS Borjomi Europe“ sumanė kulinarinį projektą ...

Laisvalaikis
2016.12.10
Acto paslaptys Premium

Pradėdamas straipsnį apie actą, privalau paminėti vieną paprastą faktą: pasigaminti šio produkto yra kur kas l...

Verslo klasė
2016.12.10
Adventas suartina ne bulves su silke, o žmones

Mėnuo iki šv. Kalėdų, tradiciškai vadinamas adventu, – ramybės ir rimties metas. Toks jis buvo mūsų seneliams,...

Laisvalaikis
2016.12.04
Restoranai: „Šturmų švyturyje Užupyje“ – nėgių sezonas 12

Vilniaus Užupio restoranas „Šturmų švyturys Užupis“ šiomis dienomis mini dvejų metų sukaktį. Tiems patiems sav...

Laisvalaikis
2016.12.03
Someljė čempionas: pergalė suteikia laisvės

Rygoje vykusiame 10-ajame Baltijos šalių someljė čempionate „Vana Tallinn Grand Prix“ pirmąsyk triumfavo lietu...

Laisvalaikis
2016.11.27
Virtuvės šefais gimstama

„Nepažįstami žmonės dažnai palaiko mane amerikiete ir pokalbį pradeda angliškai“, – šypteli VŽ viešnia Honorat...

Laisvalaikis
2016.11.27
Austrių festivalis – ir Lietuvoje 1

Trijuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje – šį savaitgalį rengiamas antrasis austrių festivali...

Laisvalaikis
2016.11.25
Virtuvės meistras namie valgyti negamina

Jevgenijus Volkovas, restorano „Apvalaus stalo klubas“ virtuvės šefas, Baltijos maisto ir gėrimų parodoje BAF ...

Laisvalaikis
2016.11.20
Riebalai žudikai: už žaidimą be taisyklių mokame gyvybėmis 20

Lietuvos gyventojai nelabai žino, kas yra hidrinti riebalai, nors išsivysčiusiose šalyse šis maisto ingredient...

Agroverslas
2016.11.17
Išrinktas geriausias Lietuvos virėjas

Savaitgalį sostinėje vykusios Baltijos maisto ir gėrimų parodos BAF metu išrinktas geriausias 2016-ųjų Lietuvo...

Laisvalaikis
2016.11.14
„Iliustruotoji istorija“: virtuvės įrankiai

Pirmajame šaldytuve buvo laikomas alus, indaplovės išradėja niekada neplovė indų, o konservų dėžutės 83 metus ...

Laisvalaikis
2016.11.13
Septynios taisyklės, kaip išsirinkti šampaną 2

Šampanas. Šio putojančio vyno pavadinimas tapo itin stipriu prekių ženklu. Tokiu stipriu, kad šnekamojoje kalb...

Laisvalaikis
2016.11.05
Virtuvės šefai iš pasaulio olimpiados – su auksu ir bronza 1

Pavėluota, bet džiugi žinia: spalio 21–26 d. Erfurte (Vokietija) vykusioje 24-ojoje pasaulio kulinarijos olimp...

Laisvalaikis
2016.11.05
Tarp geriausių Šiaurės šalių restoranų – 10 iš Lietuvos

Švedijoje leidžiamas Šiaurės šalių restoranų gidas „White Guide‘2017“ paskelbė geriausius restoranus. Nuo 2004...

Laisvalaikis
2016.11.02
„Iliustruotoji istorija“: kaip atsirado saldumynai

Kakava gerino lytinę potenciją, o zefyrai gelbėjo nuo peršalimo. Anksčiau saldumynai buvo tokie brangūs, kad b...

Laisvalaikis
2016.10.30
Įspūdžiai iš vyno ir desertų čempionato: kai vienas plius vienas lygu trys

Vilniuje, viešbutyje „Kempinski“ vykusiame Vyno ir desertų derinių čempionate 13 konditerių ir someljė bei vyn...

Laisvalaikis
2016.10.30
Kai verslininkai nusimeta švarkus

Į VŽ klausimus apie mėgstamiausias vietas pavalgyti, pomėgius ir poilsį atsako Asta Grabinskė ir Gudjonas Gudm...

Laisvalaikis
2016.10.29
Alaus rinką smukdė šalta vasara, „Lidl“ ir populiarėjanti blaivybė Premium 15

Trečios pagal dydį Lietuvos alaus daryklos – Kauno AB „Volfas Engelman“ – bokalas šiemet kiek tuštesnis – keli...

Agroverslas
2016.10.28
Italijoje – vyno fontanas nemokamai 1

Keliaujant po centrinės Italijos regioną Abrucus (it. Abruzzo) verta prisigriebti ir vyno taurę – šioji praver...

Laisvalaikis
2016.10.25
Iš globalaus verslo – į mažą alaus daryklą

Islandijoje, Akureirio žvejų miestelyje, veikia alaus darykla „Einstok“. VŽ kalbina jos įkūrėją Jacką Sichterm...

Laisvalaikis
2016.10.23

Pagal Jūsų užklausą buvo ieškomi straipsniai laikotarpiu 2016.01.01 - 2017.11.22. Jeigu norite ieškoti detaliau, naudokitės išplėstine paieška.

Detalesnė paieška

Verslo žinių pasiūlymai

„Verslo žinių“ akademija

„Verslo žinių“ akademija

Išsamūs praktiniai mokymai ne didesnėse nei 14 dalyvių grupėse

Pažintinis žurnalas

Pažintinis žurnalas

Tiems, kas brangina savo laisvalaikį ir domisi rytojumi

Nepamirštamos kelionės laiku

Nepamirštamos kelionės laiku

Kas mėnesį laukia nauji įspūdžiai ir netikėti atradimai

NEMOKAMI specializuoti savaitraščiai

NEMOKAMI specializuoti savaitraščiai

Nepraleiskite savo srities naujienų

Siekdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“), kuriuos galite bet kada atšaukti.
Sutinku Plačiau