Šokolado gamyba toli gražu ne tokia saldi, kokia atrodo

Publikuota: 2017-09-19
Teigiama, kad pardavėjai nelegaliai užaugintą produkciją maišo su išgautąja teisėtai, o tai smarkiai apsunkina kontrolę.
Thierry GueugnonO („Reuters“ / „Scanpix“) nuotr.
Teigiama, kad pardavėjai nelegaliai užaugintą produkciją maišo su išgautąja teisėtai, o tai smarkiai apsunkina kontrolę. Thierry GueugnonO („Reuters“ / „Scanpix“) nuotr.

Pasaulio šokolado pramonės gyvenimas nėra toks saldus, koks atrodo. Šalyse, iš kurių kakavos pupeles perka „Mars“, „Nestle“, „Mondelez“ ar „Ferrero Rocher“, klesti nelegali prekyba, masiškai naikinami atogrąžų miškai.

Tyrimą atlikęs leidinys „Guardian“ nustatė, kad šokolado pramonės milžinės įsigyja kakavos pupelių, kurios nelegaliai auginamos iškirstuose miško plotuose saugomose teritorijose Dramblio Kauno Krante ir Ganoje. Gamintojai apie tai greičiausiai žino, ...

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Verslo žinių pasiūlymai

NEMOKAMI specializuoti savaitraščiai

NEMOKAMI specializuoti savaitraščiai

Nepraleiskite savo srities naujienų

„Verslo žinių“ akademija

„Verslo žinių“ akademija

Išsamūs praktiniai mokymai ne didesnėse nei 14 dalyvių grupėse

Pažintinis žurnalas

Pažintinis žurnalas

Tiems, kas brangina savo laisvalaikį ir domisi rytojumi

Nepamirštamos kelionės laiku

Nepamirštamos kelionės laiku

Kas mėnesį laukia nauji įspūdžiai ir netikėti atradimai

Siekdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“), kuriuos galite bet kada atšaukti.
Sutinku Plačiau